Langkah Mudah untuk Menyiapkan Karipap Roti Sardin, Enak
Sedang mencari idea langkah mudah membuat Roti Kari Sardin sedap unik? Resepi Roti Kari Sardin memang sedap dan diminati ramai orang sekeliling kita sekarang, mungkin anda salah seorang daripadanya. Ibu-ibu muda sudah biasa menggunakan Internet di telefon bimbit untuk mencari maklumat tentang gambar yang boleh dijadikan idea. Baiklah, kali ini saya akan kongsikan dengan anda panduan cara menghasilkan roti kari dan sardin yang mudah, tidak susah mahupun senang. Jika tersalah proses, hasilnya tidak memuaskan malah tidak sedap. Malah, roti kari sardin yang lazat harus mempunyai aroma dan rasa yang memikat selera.
Banyak faktor mempengaruhi rasa roti kari sardin, dari jenis bahan, pilihan bahan segar, hingga susunan penyediaan dan hidangan. Jika anda ingin membuat roti kari dan sardin yang lazat di rumah, jangan risau, kerana jika anda sudah tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi hidangan yang sebenar. Di bawah adalah imej roti sardin yang boleh anda gunakan sebagai pratonton.
Nah, kali ini kita mencubanya, mari kita bakar roti kari sardin di rumah. Terima kasih kepada bahan-bahan yang mudah, hidangan ini boleh memberi manfaat untuk menjaga kesihatan seisi keluarga. Anda boleh membuat roti kari sardin menggunakan 10 jenis bahan dan 7 langkah pemprosesan. Ini adalah langkah-langkah memasak.
# minggu11 #goldenapron Kali ni nak masuk pertandingan signature ayam, jadi tak sabar nak buat roti kari sardin. Tema kali ini ialah roti. Dengan bantuan anak perempuan saya Ina (umur 6 tahun), kami berdua membakar roti kari sardin ini. Suami saya juga suka roti dengan sardin dan kari ini.
Bahan-bahan dan rempah ratus yang digunakan untuk membuat sardin dan roti kari:
- 1 kotak sardin ialah ayam Mecquerel.
- 4 keping roti (saya guna roti gandum Purple Gardenia Carnadian)
- bawang besar - hiris nipis
- sebelas bawang putih dihiris nipis
- 1 batang lada manis besar - dicincang halus
- sedikit lada diblender kering
- 2 biji pala lima - dibelah dua
- garam secukup rasa
- perasa secukup rasa
- minyak goreng
Langkah-langkah membuat roti kari dan sardin
- inilah bahan-bahannya
- Panaskan minyak dalam kuali, kemudian tumis bawang besar, bawang putih dan lada sulah hingga naik bau.
- Kemudian masukkan ikan sardin yang telah ditanda ke dalam ayam dan potong. kemudian masukkan lada sulah. gaul sebati.
- Perahkan garam, rempah ratus dan kasturi ke dalam periuk. Masukkan sardin hingga empuk.
- Apabila ikan sardin telah masak, ambil roti dan masukkan sedikit ikan sardin yang telah dibakar ke dalam mangkuk kari. (saya pilih bentuk segi tiga karipap)
- Selepas itu, roti kari sardin dibakar dalam deep fryer pada suhu 150 darjah selama 7 minit.
- Pandai
Bagaimana mereka? Mudah, kan? Di sini kami akan menunjukkan kepada anda cara membuat roti sardin yang boleh anda buat di rumah. Kami harap anda mendapati ia berguna dan berseronok!