'/> Langkah Mudah untuk Membuat Spiral Goreng Cara Malaysia yang Sempurna - Bring

Langkah Mudah untuk Membuat Spiral Goreng Cara Malaysia yang Sempurna

Pusaran goreng Malaysia kulit kayu

Sedang mencari idea resipi untuk panggang spiral Malaysia yang lazat dan unik? , Resipi untuk memanggang secara spiral mengikut cara Malaysia, yang mana beberapa orang di sekeliling kita baru-baru ini mula terliur, mungkin anda salah seorang daripada mereka. Sebelum ini, ibu muda menggunakan Internet pada telefon pintar mereka, sebagai contoh, untuk membangkitkan maklumat tentang imej. Dalam post kali ini saya akan memberitahu anda cara membuat cara mudah membuat spiral goreng. Kaedah latihan di Malaysia menentang penolakan adalah tidak rumit dan tidak mudah. Jika dikendalikan secara tidak betul, hasilnya akan menjadi tidak memuaskan malah menjengkelkan. Malah, hidangan Spiral Goreng the Malaysian Way sepatutnya mempunyai aroma dan rasa yang mampu membangkitkan selera.

Banyak perkara yang memberi impak yang lebih besar sedikit kepada rasa Spiral Goreng Way Malaysia, pertama dari jenis bahan, kemudian dari pilihan bahan segar kepada cara penyediaan dan hidangan. Jika anda ingin memasak cara Malaysia panggang yang lazat di mana-mana, jangan risau, kerana jika anda sudah tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Imej di bawah adalah imej trek lingkaran goreng Malaysia yang boleh anda gunakan untuk inspirasi.

Jumlah hidangan Spiral Goreng the Malaysian Way ialah 3-4 orang. Jadi pastikan bahagian ini mencukupi untuk anda dan orang tersayang.

Baiklah cuba kali ini, mari masak di rumah spiral ala Malaysia. Dengan bahan-bahan yang mudah hidangan ini dapat membantu menyihatkan badan dan keluarga anda. Anda boleh membuat Spiral Goreng Malaysia Way dengan 14 bahan berbeza dan 4 langkah. Ini adalah bagaimana hidangan disediakan.

#goldenapron tak tahu nak masak apa ... masakan barat ... jimat masa dan tenaga. bukankah

Bahan-bahan dan rempah ratus yang digunakan untuk menyediakan gaya Malaysia panggang spiral:

  1. 1 cawan mee spiral (dimasak)
  2. 2 ketul ayam (potong kecil)
  3. 6 ekor udang (dikupas kulit)
  4. 1 biji bawang besar (dicincang halus)
  5. 2 ulas bawang putih (dihiris halus)
  6. 1-2 biji telur
  7. 1-2 sudu besar minyak zaitun (jika ada) satu paun minyak masak (untuk menumis bahan tukul)
  8. 1 sudu besar sos tiram
  9. 2 sudu besar kicap manis
  10. 1 sudu besar sos cili
  11. 1 sudu kecil sos ikan
  12. sedikit pasli
  13. Beberapa herba campuran (jika ada)
  14. Garam ... Gula ... Aroma (secukup rasa)

Langkah-langkah membuat Pusaran Goreng Kara Malaysia

  1. Sediakan bahan-bahan. Rebus pasta dan tumis bawang besar + bawang putih hingga naik bau.
  2. Masukkan ayam, kacau hingga masak. Kemudian masukkan isi udang.
  3. Masukkan semua sos dan gaul rata. Masukkan mee yang telah dimasak dan gaul rata.
  4. Buat lubang di tengah pasta dan pecahkan telur. Gaul rata dan perasakan dengan garam, gula dan rempah Meiji. Tutup api dan sediakan untuk dihidangkan panas.

Bagaimana? mudah dibaca? Begini cara membuat goreng ala-ala Malaysia berbentuk lingkaran yang boleh dibuat di rumah. Semoga berjaya!

Link copied to clipboard.