Bagaimana Membuat Kepah Masak Taucu Anti Gagal
Adakah anda sedang mencari cara untuk memasak kerang Taucu yang boleh merosakkan selera anda? Orang ramai sudah biasa menggunakan maklumat imej pada telefon pintar mereka untuk menggunakan maklumat daripada Internet untuk mendapatkan idea. dan kali ini saya akan kongsikan langkah mudah membuat kerang tauku rebus yang sangat sedap supaya keras dan tidak mudah. Jika tidak diproses dengan betul, hasilnya akan menjadi buruk dan secara amnya tidak menyenangkan. Malah, adunan kepah itu mestilah mempunyai rasa dan aroma yang mampu membangkitkan kelazatan rasa tauku.
Banyak perkara yang membuatkan doh kepah rasa tauku, mula-mula dari jenis bahan, kemudian dari pemilihan bahan-bahan segar hinggalah cara penyajian dan penyajiannya. Jangan risau jika anda ingin membuat taupe yang lazat dengan doh kerang di mana sahaja anda berada, kerana jika anda tahu semua helahnya, hidangan ini boleh menjadi lazat. Berikut adalah gambar Tauku Memasak Kepah yang boleh anda jadikan idea.
Jumlah hidangan doh kepah yang boleh dihidangkan untuk membuat tauku ialah 3 orang. Jadi pastikan satu hidangan cukup untuk memberi makan kepada anda dan orang tersayang.
Selain itu, masa yang diperlukan untuk menyediakan doh kepah tauk dianggarkan sekitar 15 minit.
Jom, cuba gantikan Kepah Masak Tauka di rumah. Secara mudah, hidangan ini boleh menyihatkan seisi keluarga. Kepah Masak Tauka boleh dibuat dengan 17 bahan dan 7 langkah penghasilan. Berikut adalah langkah-langkah memasak.
#pendekatan #week13 #madebyjeehan #cookpadmalaysia Minggu lepas saya beli Mollusks Kat Floor sekarang dengan harga 5 rm. Teringin sangat nak masak kepah dengan taucu, dah lama tak masak lauk guna taucu ni. Memasak seronok... sebab menggoreng sentiasa siap. Nikmati dengan nasi panas. Semoga berjaya dan bahagia budak dapur
Bahan-bahan dan rempah ratus yang digunakan untuk membuat Masak Tauku Kepah:
- 250 gr kerang sumbat
- 100 gr tauhu goreng
- 3 sudu besar minyak sayuran untuk menggoreng
- 15 g bawang putih, cincang halus
- Tepuk 30 g dicincang halus
- 5g halia panjang dihiris halus
- 20 gram lada benggala hijau
- 20 g lada benggala merah
- 10 gr beras dengan cili merah
- 10 g beras dengan lada hijau
- 50 gram tomato
- 1 pek tauku kecil (40 gr)
- 1 1/2 sudu besar sos perapan
- 1/2 sudu besar kicap manis
- 1/4 sudu kecil garam halus
- 1/2 sudu teh Serbuk Pati Ayam Knorr (pilihan)
- 100ml udara
Langkah-langkah memasak kerang taucu
- Sediakan semua bahan
- Panaskan minyak sayuran, tumis bawang besar, bawang putih dan halia yang dihiris hingga naik bau dan kekuningan.
- Masukkan makanan laut, cili merah potong, cili hijau, cili merah, cili padi hijau, tauhu goreng, tauca, sos tiram, kicap manis, air, garam, dan stok serbuk. . Kacau rata, tutup dan masak sehingga mendidih.
- Pengenalan terakhir Tomato cincang, gaul rata, periksa aroma, tutup api, bekukan dan hidangkan.
- Yammii
- Nikmati...
- Selamat menonton dan semoga berjaya
Suka mereka? Mudah atau tidak? Inilah cara membuat topeng bulu yang boleh anda buat di rumah. Semoga ini berguna dan bersenang-senang!